Kerstzangdienst

Op zaterdag 23 december 2023 hopen we om 17.00 uur een kerstzangdienst te houden in de hervormde kerk van Meteren. Ds. J. de Jong zal tijdens de viering een korte meditatie houden met als thema: “Gods kerstgeschenk”. Verder wordt een kerstverhaal verteld en zingen we met elkaar verschillende kerstliederen, onder muzikale begeleiding van enkele gemeenteleden. De viering zal ongeveer een uur duren. Daarna bent u welkom in De Rank voor warme chocolademelk, soep en kerstbrood.

We nodigen u van harte uit om de avond bij te wonen!

Als u niet in de gelegenheid bent om te komen, kunt u de dienst live (of later) mee beleven via kerkdienstgemist.nl.

Organist gezocht

Wij zijn voor onze gemente op zoek naar een organist(e) ter versterking van het huidige team vrijwilligers. In onze gemeente zingen wij het intochtslied uit de bundel Weerklank. Tijdens de Erediensten zingen we de psalmen ritmisch uit de berijming van 1773.

Wat bieden wij?
– Een K.M. van Puffelen éénklaviersorgel met zeven registers en aangehangen pedaal
– Een vergoeding per gespeelde dienst, en een reiskostenvergoeding bij een afstand vanaf 10 kilometer

Bent u/jij enthousiast en lijkt het je wat om de gemeentezang in de Hervormde Gemeente van Meteren te begeleiden? Of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met onze scriba via het reactieformulier.

Bijbelkring

De eerste bijeenkomst van de Bijbelkring is op woensdag 4 oktober. We willen ongeveer eens per drie weken bij elkaar komen in De Rank in Meteren. De volgende kringavonden zijn gepland op 10 januari, 31 januari, 14 februari, 6 maart en 20 maart. We starten telkens om 20.30 en ronden tegen 21.45 af.

Het thema is dit seizoen: Wandelen met God, aan de hand van het leven van Abraham. Welkom!

Catechisatie

Op woensdag 4 oktober is de eerste keer catechisatie van dit seizoen (2023/2024). De catechisaties worden dit seizoen gegeven door proponent H. Kramer uit Lunteren. Jullie zijn elke woensdagavond van harte welkom in De Rank in Meteren.

Ben je 12, 13 of 14 jaar oud, dan word je om half zeven (18.30) verwacht. We gaan met elkaar het levensgeheim van een aantal Bijbelse figuren ontdekken. Hoe maakt God in hun, jouw en mijn leven verschil?

Ben je 15 jaar of ouder, dan word je om half acht (19.30) verwacht. We gaan met elkaar nadenken over het gebed aan de hand van het Onze Vader.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf met onderwerpen en vragen te komen.

Koffie drinken

Op zondag 2 juli is er na de morgendienst gelegenheid om elkaar te ontmoeten in De Rank (naast de kerk) onder het genot van koffie, thee en fris.
Hartelijk welkom!